Kiszonki, czyli samo zdrowie
- 1109 Views
- Redaktor quiero.pl
- 6 lutego 2019
- Ważne informacje o zdrowiu
Nie dość, że są smaczne, to jeszcze bardzo zdrowe. Najlepsze i najzdrowsze są te robione samodzielnie. Kisić można nie tylko kapustę i ogórki, ale też marchew, pietruszkę, buraki i wiele innych warzyw. Kiszonki to naturalne probiotyki, wzmacniają układ odpornościowy. Mają też wiele innych zalet. W opinii wielu osób jedną z zasad zdrowego odżywiania jest spożywanie codziennie kwaszonej kapusty, ogórków albo innych warzyw. Wśród wielu korzyści, jakie zapewniają, jeśli zajadać się nimi regularnie, można wymienić chociażby dostarczanie do organizmu dużej ilości witamin (np. z grupy B oraz C, E), składniki mineralne, jak magnez czy wapń. Ponadto regulują przemianę materii, oczyszczają organizm, chronią przed anemią, ale też przed różnymi innymi chorobami. Zawierają błonnik, który sprzyja prawidłowej pracy jelit. Zwykłe kiszonki, a o tyle rzeczy dbają. To prawdziwe wsparcie dla organizmu. Robi się je łatwo, a są bardzo zdrowe i niskokaloryczne. Najzdrowsze są surowe. Jednak potrawy gotowane z nimi są tak smaczne, że i je warto przyrządzać, tylko nie zapominając i o jedzeniu surowych kiszonek.

- 15 października 2021
Zdrowy tryb życia = odpoczynek
- 31 maja 2021
Pozycjonowanie stron
- 15 maja 2021
Profilaktyka zdrowotna – kluczem dobrego życia
- 9 kwietnia 2021
Zdrowy tryb życia = odpoczynek
Pozycjonowanie stron
Profilaktyka zdrowotna – kluczem dobrego życia
Artykuły spożywcze a zdrowie
Egzotyczne rośliny dla zdrowia
Arginina i jej działanie
Pompki ćwiczenia dla każdego
Owsianka najlepsze śniadanie