Sushi – zdrowie na talerzu
- 283 Views
- Redaktor quiero.pl
- 1 marca 2019
- Ważne informacje o zdrowiu
Sushi jest daniem, które w naszym kraju zagościło dobrych kilka lat temu. Od tego czasu cieszy się niesłabnącą popularnością, nie tylko ze względów smakowych, ale również jako danie modne. W Japonii sztuka tworzenia sushi jest ściśle określona, w Polsce pozwalamy sobie jednak na wiele odstępstw. To sprawia, iż również we własnym domu możemy przyrządzić to danie. Czy sushi to potrawa zdrowa i wartościowa? Wśród składników do sushi wymienia się specjalistyczny ryż, świeżą, surową rybę oraz suszone algi morskie. Są to składniki świeże, nieprzetworzone, pełne cennych składników odżywczych, zdrowe. Świeża ryba to kwintesencją zdrowia – posiada wiele minerałów, soli mineralnych, witamin, dostarcza kwasy tłuszczowe omega Ryż stanowi sycący dodatek – już kilka kawałków sushi sprawia, iż skutecznie zapełniamy żołądek. Sushi posiada wiele odmian, dlatego każdy z nas z pewnością znajdzie gatunek odpowiedni dla siebie. Sushi należy jeść tuż po przygotowaniu. Po pewnym czasie staje się ono suche oraz niesmaczne.

- 22 lutego 2021
Egzotyczne rośliny dla zdrowia
- 12 stycznia 2021
Arginina i jej działanie
- 9 października 2020
Pompki ćwiczenia dla każdego
- 7 sierpnia 2020
Egzotyczne rośliny dla zdrowia
Arginina i jej działanie
Pompki ćwiczenia dla każdego
Owsianka najlepsze śniadanie
Gaba działanie i zastosowanie
Ocet jabłkowy na odchudzanie
Co robić aby unikać kontuzji ?
Ćwiczenia na biceps